Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Hitachi Astemo Türkiye yükselişini sürdürüyor
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Hitachi Astemo Türkiye, BTSO tarafından düzenlenen “İlk 250 Büyük Firma-2023” listesinde 40. sırada yer almayı…
Dijital Türk Lirası’nın detayları belli oldu
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dijital Türk Lirası projesinin ilk fazını tamamladı. Türkiye için kritik adım…
Rusya Merkez Bankası’ndan faiz indirim hazırlığı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, "Eğer ilave dış şoklar yaşanmazsa politika faizinde kademeli düşüşe…