Uzman İsim Altın Sahiplerini Uyardı: “Pazartesi Başlıyor, Hazırlanın”

Haftalardır yatay hareketler sergileyen altın fiyatları, bu hafta itibarıyla yönünü yeniden yukarı çevirdi.

ABD’den gelen verilerle birlikte yükselişe geçen altın için önemli uyarılarda bulunan ekonomist İslam Memiş, gelecek hafta itibarıyla altın fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti. Memiş, 2400 doların üzerinde kalıcı olmaya çalışan bir ons olacağını belirtirken, yatırımcıların altın tarafında en büyük getiriyi sağlamaları için atması gereken adımları şu şekilde sıraladı:

“ALTINDA EN YÜKSEK GETİRİ İÇİN BU İŞLEMİ UYGULAYIN”

“Altının ons fiyatı için 2380 doları işaret etmiştim. Şu anda 2420 dolara doğru gidiyor. Ancak ben yine altın yatırımcısına biraz daha beklemeleri gerektiğini söylemeyi düşünüyorum. Ons üzerinden işlem yapıyorsanız beklemelisiniz. Elinizde TL varsa, bu fiyattan altın değil dolar almayı tercih edin.

Doları bir yatırım aracı olarak değil, parite üzerinden altına çevirmek için almalısınız. Şu anda altın/dolar paritesi 77 bin 400 dolar seviyesinde. Yani 1 kilogram altın için vermeniz gereken dolar miktarı bu. Ons ve gram fiyatından uzak durmak için elinize geçen parayla dolar almalısınız, çünkü ilerleyen süreçte dolar ile altın almak daha ucuz olacak.

Ne zaman ki bu fiyatlar 77 bin doların altına geriler, oradan alım yapabilirsiniz. 2400 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldı, buranın üzerinde fiyatlar tutunacak mı tutunamayacak mı? Burada bir netlik kazanılmadan, aşağı yönlü riskler var mı yok mu emin olmadan bir şey yapmayacağız.

“GELECEK HAFTA İTİBARIYLA ALTIN FİYATLARI TERSİNE DÖNEBİLİR”

Elimizdeki varlığı dolara çeviriyoruz, sonrasında parite üzerinden altın almak daha ucuz olacağı için düşüşleri bekliyoruz.

Tekrar etmekte fayda var. Bu hafta 2380 dolar üzerinden kapanış yapamaz, tekrar aşağı yönlü düşüş yapar beklentimiz vardı. Bakalım gelecek hafta itibarıyla buranın üzerinde kalacak mı? Gram altın şu anda Kapalıçarşı piyasalarında 2500 lira seviyesinde. Dolar kuru stabil olduğundan, ons altın nereye gram altın oraya tezimiz devam ediyor. Gram tarafında yıl sonuna kadar 3000 liralık beklentimiz devam ediyor. Ancak yaşanan yükselişlerin ardından, gelecek hafta itibarıyla altın tarafında işler tersine dönebilir.

Aşağı yönlü trendlerde bir gerileme bekliyoruz. 2450-2500 lira aralığında oyalanmaya devam edecek gram altın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x